Test Inleiding 3/10

Het Unieverdrag van Parijs tot bescherming van industriële eigendomsrechten kent zeer veel aangesloten landen. Het is sinds 1883 enkele malen herzien. Het verdrag kent zowel volkenrechtelijke als materieelrechtelijke voorschriften. Er zijn inmiddels zo’n 177 landen aangesloten. Zie VINI paragraaf.1.4.2.

Wat zou het voor verschil kunnen maken of een recht wél of niet onder het bereik van het Unieverdrag van Parijs valt?

Neen, dat mag je zo niet zeggen. Ook in het chipsrecht en in het kwekersrecht gelden formele vereisten. En die vallen niet onder het Unieverdrag van Parijs. Dat maakt dus niet persé een verschil.

Neen, dat mag je zo niet zeggen. Ook in het auteursrecht en ten aanzien van naburige rechten geldt het assimilatiebeginsel.

Wel is waar dat voor wat betreft het kwekersrecht, het chipsrecht en de databankrechten dit argument een rol heeft gespeeld. Om dat Ie-recht dus niet onder het bereik van yet Unieverdrag van Parijs te brengen.

Ja, dat is inderdaad juist. De regeling van prioriteit (je weet toch wel wat dat is?) is typisch voor het Unieverdrag.

Neen, dat mag je zo niet zeggen. Het is onzin. De WTO-geschillenregeling gaat terug op het TRIPs-Verdrag, en geldt in zie zin voor alle (in dat Verdrag geregelde) rechten van intellectuele eigendom.